fbpx

MÕELGE HETKEKS, mis on see, mis meid, inimesi, omavahel ühendab? Esmapilgul oleme me pealtnäha kõik väga erinevad, kuid kui süveneda ja tunnetada, siis märksõnadeks, mis meid ühendavad on ARMASTUS, AEG ja INIMLIKKUS. Need sõnad, millel on nii sügav tähendus, ühendavad kõiki inimesi omavahel.

Selleks et elada täisväärtuslikku elu vajame me kõik ARMASTUST ning et seda teistega jagada peab see algama iseendast, alles siis, kui me armastame ja väärtustame ennast piisavalt, saame me seda rõõmuga pakkuda ka oma lähedastele ja inimestele meie ümber. 


Me soovime, et meil oleks rohkem AEGA, et olla koos oma pere, lähedaste ja sõpradega, teha seda, mis meile meeldib ning võtta teadlikult aega iseenda jaoks. AEG on väärtuslik ressurss, mida me ei saa kuskilt juurde osta ega laenata, mistõttu on määrava tähtsusega see kuidas me endale antud AEGa kasutame. 

INIMLIKKUS on meie kui inimeste suurim võimalus ja oskus rakendada inimlikku hoolivust ja suhtumist nii iseenda kui ümbritsevate inimeste suhtes igapäevaselt nii, et me oleksime täna veel paremad kui olime eile ja homme hoolivamad kui olime täna.

Seega suurimaks väärtuseks siin elus minu arvates on see kui paljusid inimesi suudame me positiivselt inspireerida nii, et peale meiega kohtumist tahavad nad samamoodi suhtuda ka neid ümbritsevatesse inimestesse SEST inimesed võivad unustada mida me neile tegime või ütlesime, kuid mitte kunagi ei unusta nad seda mis TUNDE me neis tekitasime! 


Olge palun nii armsad ja märgake enda kõrval olevaid inimesi ja mõelge, nendele märksõnadele – ARMASTUS, AEG ja INIMLIKKUS!


Suur aitäh teile, kes te lugesite selle kõne lõpuni! Soovin kõigile julget pealehakkamist kõiges, mida te teete ja oskust leida üles see, mis teeb teid õnnelikuks!


Errit Kuldkepp, lõpukõne Tartu Ülikooli Pärnu kolledži lõpuaktuselt, 2017
www.positively-inspiring.com

Foto: Mailiis Ollino