fbpx

Suhtlemine (nii verbaalne, kui ka mitteverbaalne) ei ole kõigi tugevaim pool, kuid uskuge mind, hea ja teadlik suhtlemine on igasuguse tegutsemise ja koostöö kuldvõtmeke….see kiri siin pildil on nii armas, siiras ja südamlik, et inspireeris mind sel teemal kirjutama. Kirjutamine on vaid üks viis suhtlemisest, samuti nagu on ka kellegi ootamine, koha või paiga ettevalmistamine ja vastuvõtmine omaette suhtlemine, mida hiljem inimesed näevad ja tegelikult ka tunnevad.

Suhtlemisel on palju viise (sõnad, kehakeel, žestid, hääle toon, kõne kiirus, pilk, inimese energia jne), kuid mida inpireerivam, teiste südameid siiralt puudutav see on, seda tulemuslikum on omavaheline kokkupuude, koostöö, tegevused, mis iganes, kas tööl või puhkehetkel. Tihtipeale peetakse suhtlemist pehmeks väärtuseks, kuid minu arvates on hea, teisi kaasav ja arvestav suhtlemine üks tee õnnelikuma ja täiuslikuma eluni. Järgmine kord kui jälle suhtlete, jälgige ennast ja teisi, pange tähele kas keha ja sõnad räägivad sama keelt ja püüdke aimata, mis on nende suhtlemise tegelik motiiv, põhjus, ajend, eesmärk….proovige, see on põnev ja mida teadlikumad te ise olete, seda huvitavamaks kõik läheb:)

Seda teemat puudutan ma lähiajal kindlasti veel, sest selles on nii palju põnevat, õpetlikku, intrigeerivat ja harivat:)

Errit 🙂