fbpx

Mäletan selgelt seda päeva, kui Laura pakkus võimalust olla tema treenitav 8 järjestikkust nädalat. Pean ennast küll liikuvaks inimeseks, kuid ausalt öeldes treeningud kinnistes ruumides ei ole üldse minu „tassike teed“. Väljas metsarajal jala või rattaga võib mind kohata tihti, varajastel hommikutundidel ja õhtuti. Seega see ettepanek oli intrigeeriv, sest vaimselt meeldib mulle oma mugavustsoone liigutada palju, nüüd oli hea võimalus liita ka füüsiline pool.

Tunnistan ausalt, et eesmärk oli üldfüüsilise lihasjõu parandamine, ei olnud vajadust kaalu langetamise ega tõstmise järele J Päev enne projekti algust oli vahvalt ärev tunne sees, sest eesmärk on ka Laurat tema teekonnal toetada, et ta saaks treenitava, keda saab usaldada, kes käib kokkulepitud aegadel kohal ja teeb „loodetavasti“ ette näidatud harjutusi kaasa:) Mõtlesin, et 8 nädalat ei ole küll pikk aeg, kuid lootsin siiralt, et elu ei viska vingerpussi (reisid, ootamatu külmetushaigus vmt) ja kõik nädalad saab edukalt kohal käidud.

Laura mõõtis enne treeningute algust kõik vajalikud kehapiirkonnad üle, samuti mõõtis kehakoostise näitajaid ja leppisime kokku, et hakkame kolmel korral nädalas treeninguid tegema. Esimene kord oli põnev jälgida kuidas ta juhendama hakkab, kas ma mõistan selgelt, mida minult oodatakse ja kas ta suudab üheselt mõistetavalt selgitada kuidas üht või teist harjutust tehakse. Kuna tunnen Laurat inimesena, sõbrana, kolleegina, siis hästi huvitav oli kogeda teda personaaltreeneri rollis. Juhendamise ja selgitamisega sai ta minu arust väga hästi hakkama, ta diktsioon oli selge ja ta on ise treenerina usutav, sest tema enda füüsiline võimekus on lihtsalt nii hea, et minul kui treenitaval ei tekkinud kordagi mõtete, et mis ta räägib, proovigu kõigepealt ise ja siis tulgu juhendama J Pelgasin ise seda, et võibolla mulle kohe üldse ei hakka meeldima jõusaalis käimine, kuid ei, seda õnneks ei tekkinud. Lahedaks üllatuseks oli see, et Laura puhastas ise kõik treeningvahendid ise ära, mina sain vahepeal lihtsalt puhata ja „ilus olla“. Sellest rääkisin ka kodus, et vot kui vinge, selline suurepärane klienditeenindusJ

Tean, et tihtipeale oodatakse ka parendamist vajavaid ettepanekuid, kuid millest iganes tulenevalt minul neid ei ole, sest jäin kogu kogemusega väga rahule. Laura on treenerina väga hea, kaasav, arvestav ning innustav. Olles tasakaalukas ja kannatlik, range, kui vaja ja toetav kui olukord nõuab. Füüsilise keha tunnetuse teadmised on tal väga head ja viimase 2 aastaga olen kogenud ka tema suhtlemis- ja väljendamisoskuste kvaliteedi tõusu (mitte, et ta enne suhelda ei oleks osanud 🙂 ), mahedust hääletoonis ja selgust mõtete edastamisel.

Tegelikult on mul kahju, et see aeg nüüd läbi on, kuid mul on hea meel, et elu annab ka edaspidi võimalused Laura trennides osaleda ning endalegi üllatuseks, liigun jõusaali nüüdsest ka täiesti vabatahtlikult J

Soovin kõigile rohkem Laura suguseid treenereid, kes innustavad, hoolivad ja toetavad ning on oma olekuga eeskujuks!

Südamlik tänu!

Errit Kuldkepp

www.positively-inspiring.com